Broederij Torsius

Een kijkje achter de schermen

Onze broederij is volledig uitgerust met geavanceerde machines en technieken. De foto’s hiernaast laten het proces zien waar de broedeieren doorheengaan om uit te groeien tot vitale kuikens. Verschillende fasen kunnen worden onderscheiden, namelijk: aankomst en ontsmetting, korte bewaarperiode, het voorbroeden, schouwen, de uitbroedmachine en tenslotte het seksen, waarna de eieren worden afgeleverd bij nationale en internationale klanten.

Voor meer gedetailleerde informatie over het broedproces, verwijzen we u graag naar deze pagina.

 

Renovatie

Een geheel nieuwe vloer

Om blijvend een goede uitkomst weten te realiseren, hebben we in 2015 de gehele vloer vervangen. De vloer vormt een essentieel onderdeel van de productiviteit: het moet namelijk vlak zijn, vrij van hobbels en scheurtjes, zeer goed bestand tegen hogedrukreiniging en chemicaliën en sterk genoeg om zware lasten te weerstaan. Het gladde oppervlak moet voorkomen dat de eieren barsten tijdens transport in de broederij. De kwaliteit en de constructie van de vloer heeft direct effect op het bedrijfsresultaat.

Omdat de vloer dag in, dag uit intensief wordt gebruikt was het een groot en belangrijk project. Het resultaat is dan ook iets waar we trots op mogen zijn.

 

Geschiedenis

Hoe het allemaal begon

Wat de vorige eeuw begon als een bescheiden onderneming, is door de jaren heen succesvol uitgegroeid tot een grootschalige broederij. In 1953 richtte Willem Torsius de gelijknamige Broederij Torsius op in Putten.

Van jongs af aan nam hij zijn zoon, John, bij de hand en leerde hem de fijne kneepjes van het vak. Toen John de broederij in 1995 overnam, tekende het de start van een echt familiebedrijf. Tegenwoordig is het als één van de twee Europese Cobb moederdier-bedrijven actief.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search